イベント 6月3日(月)12:15より「食品ロスについて学ぼう!あまりもの de コラージュ」を開催します。
2019年6月京都大学食品ロス削減キャンペーン開催!
令和元年6月は、京都大学で食品ロス削減強化月間です。日々の生活での食生活を一緒に見直しませんか?国連食糧農業機関(FAO)駐日連絡事務所 所長 チャールズ・ボリコ氏もお呼びし、 食品ロスに関する知識や研究を学んだあと、強化月間中に生協や学内に掲載する食品ロス削減メッセージのアート作品を作っていただきます。サブタイトルの「あまりもの de コラージュ」は、あまった食材を創造力で再活用、調理し、また美味しい料理に蘇らせるように、食品ロス削減メッセージも、絵画、ドローイング、コラージュ、ミックスメディア、模型作りなどの様々な技術と才能をミックスすることで作ることから、コラージュになぞらえました。食品ロス削減について、一緒に学びましょう。
June 2019 is Food Waste Reduction month on the Kyoto University campus. Let’s review our lifestyle on food. We invite Dr. Charles Boliko Mbuli, Director, FAO Japan Liaison Office, to learn about food waste and discuss research in the field. After the lectures, we use our creativity to produce art work which raise awareness on food waste reduction, and are exhibited on the KU campus for the month. The sub-title of “Amarimono (left-over) de collage” is named after the idea of reutilizing and re-cooking with leftovers to create new dishes as collage work. We also collectively utilize our talent and skills to create artwork to convey the important message. Let us learn about food waste reduction together.
プログラム/AGENDA
日時 Date&Time |
2019年6月3日(月)12:15-16:00 12:15-16:00, Monday 3 June 2019 |
|||||||||||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
場所 Venue |
京都大学東一条館 1階会議室(112&113) Conference room 112&113 Higashi-ichijo building Kyoto University |
Access | ||||||||||||||||||
対象 Intended for |
どなたでもご参加いただけます。 All |
|||||||||||||||||||
参加費 Fee |
無料 Free of charge |
|||||||||||||||||||
申し込み Registration |
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc4wDnVwKLfwlqb1Lfz1h6yKjWnnKlHZvXo819mvqgS2KxcgA/viewform | |||||||||||||||||||
使用言語 Language |
英語 English |
|||||||||||||||||||
タイムテーブル Timetable |
<食品ロス削減についての講話/Food Waste Reduction and Educational Discussion >
<パネルディスカッション/Panel Discussion and Brain Storming >
|
|||||||||||||||||||
問い合わせ Inquiries |
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc4wDnVwKLfwlqb1Lfz1h6yKjWnnKlHZvXo819mvqgS2KxcgA/viewform |